Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IK

Zřejmě paní blogerka má "divnou auru" nebo co.

Když mně pokladní namarkovala omylem 100x kafe, vrátila peníze a omlouvala se mi, jako kdyby mi hodila zatý prstýnek do kanálu.

Když kohokoli požádám, aby svého psa ke mně nebo mému psovi nepouštěl, obvykle vyhoví i když občas bývá drobný technický problém, někteří psi jsou poněkud hůře ovladatelní (ale na druhou stranu, když to srovnám s dětmi...).

Pokud jde o psí výkaly, nelze než souhlasit, neuklízí je pejskaři všichni a důsledně, ale zase na druhou stranu - na to, kolik je psů... Nemluvě o tom, že lidé po sobě neuklízejí obecně: plechovky a pet lahve od nápojů, nedopalky, obaly od baget, roušky, igelitky, žvýkačky, znečištěné plenky a vlhčené ubrousky (použité k očištění znečišťovatelů plenek)... Těžko čekat, že titíž lidé, kteří za sebou bezstarostně trousí odpad biologicky nerozložitelný, budou bedlivě uklízet výkaly svých miláčků. Možná by MP měla místo pokut za parkování a překračování rychlosti o 4 km/h rozdávat pokuty za znečišťování veřejného prostranství.

20 0
možnosti
JT

J35i12r93i 39T69i62c32h15y

9. 10. 2021 17:45

Zkusenosti z Evropy: samozrejme cistota treba v Bavorsku, ale take v Barcelone a zcela neocekavane, v Athenach a Istanbulu (nejak jsem mel v podvedomi, ze v Turecku je spina). Naproti tomu takovy Vancouver se vyznacuje neuklizenymi chodniky, zrejme vyplod dovozu z Hong Kongu. Ve srovnani s tim se mi zda Praha cista, i kdyz to snad Barcelona neni.

0 0
možnosti
PC

Vše je o nastavení mysli, paní autorko.

Váš blog mi připomíná černé vidění, jakým se v blozích opakovaně prezentuje věčná stěžovatelka paní Valachová.

11 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 3
možnosti
JM

J79a55n 68M29a54r48e57k

8. 10. 2021 16:15

Pane Konrád, ta poznámka, že správný čecháček má radši čokla, než vlastní rodiče mi připomíná hlášku zde v Kanadě: "Čím víc potkávám lidi, tím víc mám rád svěho psa" The more people I meet, the more I love mydog..

6 0
možnosti
Foto

Vstoupíte-li do výkalu, budete mít peníze, možná i štěstí. Vzpomeňte si, že před mnoha lety vstoupilo do velké strany přes 1,5 milionu občanů - a jak se jim to vyplatilo, dokonce až dodnes. :-P

2 0
možnosti
Foto

Zato Vás tam nechtěli a máte z toho dodnes mindrák pane Dvořáku. Hlavu vzhůru a zahoďte svá traumata z minulého století:-)

2 1
možnosti
DP

Z Vaseho clanku se zda, ze Vy negativitu z okoli v CR pritahujete jako magnet. Ja od "plysaku" (po prve po 25 letech sem mohl rodnou vlast navstivit v lete 1990) sem tam do vlasti zavitam a tolik negativity (snad krome problemu s pejskari, tady sem s Vami zajedno) vubec nevnimam. Je velky rozdil mezi lety 1990 - a asi1995, kdy jeste v obchodech panovaly "socialisticke zvyklosti", pri me prvni ceste do CSSR v roce 1990 sem byl u celniku vystaven te (podle vypraveni) jeste zbyle tradicni socialisticke buzeraci, jak pri prijezdu tak pri odjezdu a neprijemnymi pasovaky, postoj pasove urednicky (mladsi) v roce 2004 byl uplne jiny - s usmevem " vitam Vas u nas a at se Vam tu libi ". Samozrejme se da v CR narazit na negativni zkusenosti, (ty jsou mimochodem ve vsech zemich, naopak, v CR jsou dokonce i nektera pozitiva ktere mi tady kde dlouha leta ziji schazi, moji zene, i kdyz cesky zna jen nekolik par pozdravu, se ceska letora a v Cesku libi) ale s takovym rozsahem negativit jak Vy v clanku popisujete (tedy krome hafanu) zkusenost alespon poslednich 15 let nemam. Mozna je to tim, ze ja sem v jadru pozitivne naladen a tak v CR "pritahuji! z okoli (krome par vyjimek) pozitivni reakce?;-)

15 0
možnosti
Foto

Přesně dle přísloví jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá.

1 0
možnosti
MB

Kdo s koho. Opravte si titulek.

8 0
možnosti
Foto

Přijde mi, že jste přijela nějak negativisticky naladěná.

6 0
možnosti
MT

Anebo prostě přijela do Prahy. Na menším městě s hojným výběrem restaurací jsem se s něčím takovým nesetkal. Poslední výborná zkušenost Litomyšl. Já jako venkovan se taky v Praze necítím úplně dobře, připadne mi, že jsou všichni jenom na prachy a o zákazníka nemají nouzi, však přijde jiný. Ano, neplatí to obecně, ale v průměru jsem měl tento dojem v porovnání třeba s Brnem.

2 1
možnosti
Foto

Buď žiju v jiné republice, nebo se tvářím na lidi okolo sebe lépe než vy. Nějak se mi podobné příběhy nestávají.

15 1
možnosti

No, nazývat náklonnost stejnopohlavních tvorů pejorativně "homosexuálními orgiemi" .. 8-o

Takovou netoleranci a homofobní stereotypy ve vyjadřování ..to my tady snad už ani nemůžeme. Odkud, že jste se to vrátila? ;-D

5 0
možnosti
Foto

R^ Skvěle odpozorováno, a to říkám jako milovnice psů.

V našem bufetu prodavačka jen povytáhne obočí a kývne na vás hlavou, jednou už jsem to na ni udělala taky. A pokračovala jsem "dobrý den, přišla jsem si něco koupit, asi se mě ptáte, co..."

Vítejte doma. ;-)

5 3
možnosti
MT

Dobrá reakce, asi nejsem tak pohotový. Já mám u nás na dědině sto chutí prohlásit "další němá tvář", ale nikdy nemám tu odvahu si to s kýmkoliv rozházet.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik