Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechápu proč tam autorka žije, když je tak otrávená a znechucená.:-)

0 0
možnosti

Tak pěna je samozřejmě fajn. Na druhou stranu to ale stejně vyčůráte bez pěny. :-)

0 0
možnosti

Vsechno je otazkou preferenci. Pro me je napriklad plzen (jakozto pivni styl, ne znacka) asi nejnudnejsi pivo vubec. Super na zahnani zizne v lete, ale nic, co by se dalo nejak vychutnavat.

4 0
možnosti

...ale plzeň je vynikající pro likvidaci žlučníkových potíží. A opravdu jediná. Mám to léty prověřené.

0 1
možnosti

Smutně omezený, rádoby vtipný pohled na to, co jedině je správné pivo.

http://img.gawkerassets.com/img/191vmuhn4hhyljpg/original.jpg

Považovat za pivo jen spodně kvašený plzeňský typ znamená se ochudit o spoustu zajímavého a moc dobrého pití.

7 3
možnosti

Takovouhle snusku blabolu muze napsat jen nekdo, kdo pivu vubec nerozumi!

Jasne, existuje jen jeden typ piva, a to lezak, a neni nic lepsiho nez "plznicka"... 8-o

4 6
možnosti
Foto

8-o Psala to hloupá blondýna, která je za velkou louží a stejská se jí po mamince, guláši a plzničce!;-( p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica}

1 0
možnosti

Něco podobného jsem kdysi zažil ve Skotsku. Chtěl jsem ochutnat jejich nejlepší světlé a tmavé pivo. Servírka mě varovala, ať to nepiju, ale nedal jsem si říct. Navíc to byla jen trošku větší třetinka a stálo to tři libry. A pak tam měli Krušovice, pulitr za libru padesát. A já je dostal zadarmo, protože jsem to uměl vyslovit. A když jsem jim řekl velkopopovický kozel, čemuž tam říkali koucl, tak šli do kolen.

5 0
možnosti
Foto

haha, to je úplně přesný ..."koucl";-D, ale oni to vážně tak říkaj ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Na britské a americké ALE nedám dopustit. A co ještě třeba takový cider! Svrchně kvašenému pivu britové (angličané zejména) prostě rozumí, což dokládá dlouhá pivovarnická historie a počet pivovarů (v roce 2015 jich bylo v Británii 1 285!). Samozřejmě každému chutná něco jiného, navíc není značka jako značka. Za dobrým pivem se musí umět zajít, vyhnout se velkým značkám až europivům, což ale platí asi globálně. Vysmívat se ale shandy (pivní mix s citronovou sodovkou + případně sirupem), to už byste se museli vysmívat polákům a pivu grzanemu nebo se sokem a českým ochuceným pivním nápojům (ochucený Staropramen, Litovel apod.). Přitom je na žízeň pije mnoho lidí (v UK především ženy, u nás je to podobně), kteří chtějí spíše osvěžení a snížit promile alkoholu. Upřímně, shandy se stejně většinou dělá z Europiv typu Fosters, tam už vážně není co zkazit. A chtít u ALE nebo cideru bohatou a hustou pěnou? To snad vážně ne :-) Zůstaňte si klidně u nudných českých ležáků a poznávání nechte pivním fajnšmekrům. Vaše urážlivé poznámky ale vážně nejsou na místě. Pivu v jeho pestrosti a chuti jste prostě neporozuměla a nikdy asi ani plně neporozumíte. PS: V UK jsem chvíli žil, čepoval pivo na baru, navštívil několik minipivovarů.

4 12
možnosti

Tady se ale bavíme o pivu...

8 1
možnosti

Ať si každý pije, co mu chutná. V Polsku zase lijou do piva malinový sirup, mně se z toho zvedá kufr, ale každému podle jeho gusta.

Podobně je to s různými druhy piva, dříve jsem nemohl pivo IPA, dnes, po ochutnání některých velmi dobrých zástupců této kategorie jsem změnil názor. Nelze tedy říci, že dobré je pivo světlé a hořké a špatné je pivo tmavé a sladké, takový King Goblin je anglické pivo, tmavé, sladké a přitom vynikající.

Jediné, co prostě odmítám pochopit, je odmítání pěny. Pěna na pivu má logickou funkci: Chrání jeho hladinu před zvětráním, aby pivo vydrželo čerstvé a řízné.

3 0
možnosti
Foto

proboha, děkuju...konečně zaznělo to, co nikdo nezmínil -pěna má funkci a k lágerům prostě patří! R^

Musím říct, že některé IPA jsou vydařené a celkem si na nich pochutnám. Doporučuji vyzkoušet Hop House, i když lager má takovej ten IPA dojezd a dá se to pít ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik