Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jsem zatoužila mít velkej zadek

Jsem k sobě zdravě kritická, a tak jsem v průběhu let řešila nadité tváře, povolené břišní svalstvo, roztřepený vlasy, ovarová kolena, příliš velká nebo příliš malá prsa, to podle nálady, ale nikdy mě nenapadlo řešit zadek. 

Asi proto, že si na něj nevidím. A najednou je tady éra velkejch zaoblenejch zadků a já mám místo toho přistávací dráhu na plachťák. 

Vždycky jsem měla pozitivní vztah ke sportu. Na kole jsem si zlomila nohu, na ledních bruslích ruku, při plavání jsem chytla alergii na chlór a na běžkách jsem chytla syndrom karpálního nervu. Rozhodla jsem se proto jít na můj zadek pomaleji a stáhla jsem si z internetu třiceti denní dřepovací výzvu a doufala jsem, že za zmíněných třicet dní bude můj problém se zadkem vyřešen. 

Tabulku s výzvou jsem si vytiskla a přilepila jí na zrcadlo v koupelně. Pro motivaci. 

Když jsem si šla večer vyčistit zuby, koukala jsem na ten list papíru a pročítala co mě čeká. Krom plánu na každý den byl u tabulky taky nápisNejhorší, co můžeš udělat je, říct si začnu od zítra…začni teď hned. Posilněná večerní skleničkou, jsem si řekla, proč ne a oddřepovala prvních padesát dřepů. Kokosová polévka, kterou jsme měli k večeři, mi šla trochu zpátky, ale i přes drobné kapičky potu na čele jsem to vydržela a mohla si odškrtnout první den. Okamžitě jsem se začala těšit na ten čtvrtý, protože to byl podle rozpisu naplánovaný odpočinek.

Od pátého dne mně začalo křupat v koleni. Nejdříve v pravém a pak v obou. Křup, křup. Hledala jsem na internetu, co s vrzajícím kolenem a při té příležitosti jsem zjistila, že mi asi chybí něco, čemu se říká kardio, český překladvypoť bůček z těla a tak jsme se rozhodla, že zkusím jít do fitka.

Sbalila jsem si do batůžku staré tepláky, které měly na koleni oranžový flek od Sava, tričko s obrázkem činky s nápisem no pain no pizza. Z tenisek jsem oklepala bláto, které tam bylo zaschlé z loňské zimy a šla jsem. 

O nesprávnosti svého outfitu jsem se přesvědčila už ve dveřích. Topíky končící pod prsama, bez ohledu na to, kolik michellinek na ně navazuje, bezešvé legíny různých barev stahující břicho, Nike sem, Addidas tam, asi nějaká povinná uniforma. 

U jedné zdi mě překvapila fronta holek. Původně jsem si myslela, že čekaj třeba na činky, nebo na nějaký posilovací stroj, ale ony před zrcadlem trénovaly strašně složitou jógovou pozici, které se říká  selfí dilina. Pokrčená noha, hlava do strany, vyšpulená zadnice a kachní rtíky, na uších sluchátka a v jedné ruce láhev a v druhé mobil.Jelikož já jsem se zapomněla namalovat a špulit jsem neměla co, vydala jsem se na pás a cestou jsem vytáčela nohu nepřirozeně do strany, ve snaze schovat ten oranžovej flek od sava.

Prokřupala si kotníky a ztuhlý krk a dala se do poklusu. Pozorovala jsem lidi kolem sebe. 

Každej čuměl na hodinky, jsem si myslela, že taky počítaj minuty, kdy budou moct jít domů a dát si skleničku či půllitříček zlatavého proteinového moku s pěnou, ale prej ne, čuměli na tepovku. Slečna na páse pochodující vedle mě byla asi Avon lady, protože její sladký parfém byl tak silný, že jsem při běhu dvakrát klimbla a pak několik minut hledala ztracenou rovnováhu.

Slezla jsem z toho pekelného stroje po pětačtyřiceti minutách a s ksichtem v barvě přezrálého rajčete jsem se plazila ke skříňce. Naneštěstí jsem v té agónii zapomněla kód k zámečku. Tvořila se zrovna pode mnou loužička z odkapávající potu, když přišel namakaný týpek ve vykrojeném tílku, z kterého mu lezly bradavky.

“Sis dneska dala do těla, co?”, chtěla jsem se ho zeptat, jak to poznal, ale nemohla jsem popadnout dech. Nevím, zda to byl small talk nebo pokus o flirt, nicméně ty jeho trčící bradavky a napumpované žíly mě vyděsily natolik, že jsem si vzpomněla na kód, přetáhla si kapuci přes hlavu, aby se mnou už nikdo nepokusil zapříst hovor a vydala se domů. Podle mě se lidi v posilovně seznamují jen ve filmu. 

Po třiceti dnech od začátku budování mého obřího zadku jsem krom bolesti v kolenou nepociťovala žádný rozdíl, a tak jsem se změřila. Přes stehno jsem měla o čtyři centimetry víc, na zadku o centimetr míň a nemohla jsem dopnout kozačky. Vzhledem k tomu, že mé nohy i normálně připomínají T-Rexe - tlustá lýtka, tlustá stehna - nadšená jsem moc nebyla. 

Koupila jsem si kalhoty, které měly vytvarovat sedinku v něco rozkošného a zaobleného. Nicméně mi nikdo neřekl, že nejdřív musím mít na zadku nějaký materiál, který by se dal tvarovat. Z přistávací dráhy prostě kuličku neuděláš.

Autor: Kristýna Burgerová | středa 27.11.2019 9:03 | karma článku: 44,68 | přečteno: 9995x
  • Další články autora

Kristýna Burgerová

Tak jsem se dočkala!

Dostat TEN prstýnek po osmi letech vztahu je jako dostat k osmnáctým narozeninám vysněnou barbínu s ohýbacími koleny.

21.12.2021 v 9:00 | Karma: 32,00 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Jak jsem zatoužila podnikat - zase

Po obhlédnutí pracovního trhu, mě začaly opět jímat podnikatelské choutky. Přemýšlím, že možná než hledat si práci, by bylo lepší obnovit nějaký ten byznys.

27.10.2021 v 9:00 | Karma: 25,91 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Móderní firemní kultůra

Už dorazila i do Čech. Po dvou měsících zabydlování se v Praze a obhlížení terénu = pospávání na gauči u Netflixu, jsem si řekla, že by bylo celkem fajn si najít práci.

20.10.2021 v 9:00 | Karma: 37,00 | Přečteno: 1932x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

To by se v Česku nestalo!

Myslela jsem si, že neexistuje nic horšího než anglická byrokracie. Myslela jsem si to pouze do té doby, než jsem se přestěhovala zpátky do Čech.

13.10.2021 v 9:00 | Karma: 44,31 | Přečteno: 10375x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Kdo z koho aneb návrat do rodné vlasti

Pětkrát za den mě někdo seřve a dvakrát šlápnu do psího výkalu. Návrat do Čech po 8 letech. Vždyť se toho zase tolik změnit nemohlo nebo ano?

8.10.2021 v 9:00 | Karma: 42,39 | Přečteno: 7092x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik