Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Neříkám, že v Americe jsou nejlepší řemeslníci, stále si myslím, že nad českého řemeslníka není. Nemáme zatím špatné zkušenosti. Nechali jsme si udělat dveře na chodbě mezi prvním patrem a basementem... Prijel kluk, a neodjel dokud dveře nebyly hotové. Syn dělal minulý rok střechu, přivezli si kontejner, všechno do něj naházeli, během jednoho dne byla střecha hotova, kontejner si odvezli až po dvou dnech. Zádný bordel kolem domu. Natahovali jsme koberce, opět, staré koberce odvezou... Nic po řemeslnících nezůstává, nic jim nenabízíte, žádné jídlo, jedině tak balenou vodu, pokud je horko... Oni v poledne odjedou někam se najíst a zase rychle zpátky. Cím dříve to mají hotové, tak tím dříve jdou domů. Pokud nabídnete jídlo, oni ho odmítnou. To jsou zatím moje zkušenosti.

2 0
možnosti
Foto

Vaše zkušenosti Vám zavidím, my jsme dnes dostali pokutu 1000 liber za hromadící se nepořádek a pytle s bordelem kolem domu. Kontejner samozřejmě neobjednali, i když ve smlouvě je, že se o nepořádek postarají. Odváželi to průběžně dodávkou, ale to nestačí. Za mě jen ta nejhorší zkušenost, ale třeba jsem měla jen smůlu. Hlavně aby to bylo hotové.

0 0
možnosti
Foto

K19a65r59e37l 96C94a28c47h

2. 4. 2019 13:41

Není nadto mít trochu šikovné ruce a většinu řemeslných prací si udělat sám.

6 0
možnosti

Přesně, než se prosit, tak si většinu prací zhotovím jen za cenu materiálu. Trvá to většinou dýl, ale kvalita mnohdy předčí řemeselníka. Sice se najdou fachmani, kteří si to však nechají patřične zaplatit a čekací doby jsou dlouhé.

0 0
možnosti

Jako elektrikář jsem pracoval a žil v Irsku a procestoval i Anglii, se kterou je Irsko technologicky stále spojeno pupeční šňůrou a s jistotou mohu prohlásit, že nám kvalitou práce nesahají ani po kotníky. Oni ve své pýše zamrzli v době, kterou už skoro ani nepamatujeme a ještě tomu eufemisticky říkají "britský konzervatismus" a kdekdo se nad tím ještě rozplývá. Já by pro to měl přiléhavější označení, a to "britská zaostalost".

Z dálky se to jeví zcela neškodně, ale za chvíli máte plné zuby oddělených kohoutků v umyvadlech, příšerného bydlení v domech, kde netěsní jednoduchá okna, která se nepochopitelně otevírají ven, takže nejdou umýt zvenku. V těch domech je zima a všudypřítomné plísně, v koupelnách jsou "průtokové" ohřívače, ze kterých střídavě teče čůrek vařicí nebo proud studené vody. Podle tvorby plísně na jejich chlebu by se daly řídit hodinky, daleko horší veřejná doprava, zdravotnictví, nemožnost jít kamkoli do lesa nebo na louku (všude ploty) atd. atd.

Buďme rádi za naše opovrhované paneláky, ve kterých je teplo a vše tam funguje a buďme rádi, že patříme do civilizované Evropy, nad kterou oni ještě ohrnují nos.

10 0
možnosti
Foto

Naprosto souhlasím úplně se vším, dalo by se o tom povídat celé hodiny. Žádný smysl pro detail, spáry v kuchyni asi na takové úrovni, jako když by to dělaly děti v mateřské školce. Já jsem si teda koupelnu vyspárovala líp, než to zvládli oni. A to to nejsou žádní mlaďasové, ale chlapi v letech.

A když už si člověk zvykne (nebo vymění) na ty šílené kohoutky, provázky na světlo v koupelnách, malý tlak vody a vodní pumpy, ty okna, na ty si prostě nezvyknu nikdy. Nepotřebuji ani záclonu, protože skrz ně není stejnak vidět ;-O

0 0
možnosti

A bude hůř. A nejspíš i v Londýně. Aspoň do té doby, než se v lidech změní pohled na učňáky. Pokud se budou rodiče stydět za to, že mají dítě na učilišti, dokud se budou všichni hnát za maturitou a diplomem, řemeslníci nebudou. Aspoň ne ti dobří. A takhle si jim (nám) to vrací.

7 0
možnosti

Už teď poznáváme, že nejen děti, ale i osoby v produktivním věku jsou nešikovné. Abychom jednou nemávali ve vzduchu penězi, za něž stejně nikoho neseženeme...

3 0
možnosti

Nejlepší je projít tvrdým drilem rodičů, kteří už v dětství použili onu nenáviděnou a mockrát opakovanou větu: Tohle se ti bude v životě hodit. Po třiceti letech musím přiznat, že měli svatou pravdu. Ať jde o beton, dřevo, sklo, vlnu, šicí stroj... prostě cokoli. Nezávislost je věc úžasná.

7 0
možnosti

Jsem na tom podobně: otec byl elektrikář, strýc mistr v zámečnické dílně; odmala jsem pomáhal v garáži -takže průmyslovka byla jasná volba. Tam jsem dostal základy od všeho: truhlárna, kovárna, svařování, soustruh, frézka.. A stačil jsem si s tím celý život! ;-) Jediný řemeslník, kterého jsem kdy potřeboval, byl plynař -tam "fušovat" už mi přišlo příliš.. :-)

1 0
možnosti

Najít dobrého řemeslníka, to je základ:-)) To jste tedy měli štěstí:-))))

No, do zimy snad zvítězíte!:-D

4 0
možnosti
Foto

Proboha jen to ne, nestrašte mě ;-D.. i když přes léto se dá grilovat, tak by se to asi taky přežilo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik