Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

To mi pripomina, kdyz sem se po tydnu v CR vratila do Anglie a privezla si stipnuti od klistete. Sla jsem s tim k doktoru, ti si se "stipnutim s krouzkem okolo" vubec nevedeli rady, ja jim porad dokola omilala, ze sem si to privezla z CR, ze to JE od klistete a kdyz sem jim rekla, at mi vezmou krev, tak mi bylo sdeleno- TIM MY NIC NEZJISTIME. Doktori se na me chodili divat, ze tohle jeste nikdy nevideli a jestli by si mohli zavolat kolegy (to uz sem misto krouzku mela pulmetrovy kruh). Po kazde nove navsteve jsem dostala nejakou "novinku", cim to vylecit, jak se toho zbavit- krom paralenu jsem taky dostala krem po bodnuti hmyzem a vrchol byl, kdyz mi predepsali specialni SAMPON PROTI LUPUM, abych si to tim mazala!

Tahle "lecba" trvala 4 mesice, nez sem se dostala ke kozni, ta mi predepsala atnibiotika a vse v poradku.

To bylo v dobe, kdy jsem byla nezkusena au-pair a vubec si neuvedomovala mozne nasledky. Dneska bych nevahala a obratem bych jela na lecbu zpatky do CR.

0 0
možnosti
VV

Ano, v Anglii je jeste stredovek. neznaj boreliozu, vojaci nosi medvedi cepice a maj dvoupatrovy autobusy jezdici vlevo.

1 0
možnosti
Foto

Kamarádka se díky ,,péči,, o její těhotenství nakonec rozhodla rychle v pátém měsíci přeparkovat do domoviny a do VB se prostě už nevrátila. Nemáme si vážně na co stěžovat... u nás zrovna péče o matku a dítě i podle jiných vyprávění patří mezi slušnou světovou špičku.

4 0
možnosti
Foto

Mohu potvrdit! V UK bych snad radšila porodila doma v posteli, než se svěřit do jejich péče. A to nemluvím o mateřské a dalších věcech. Jsme s přítelem rozhodnuti, že děti jedině v ČR, tady bych je nechtěla ani rodit, ani vychovávat.

0 0
možnosti
DP

A proto si všechny holky, provdané a pracující v Británii platí, v Čechách zdravotní pojištění - zubař, gynekolog atd.

0 0
možnosti
MS

Ještě donedávna to měly holky z Británie (a nejen ony samozřejmě) zadarmo. Přijely, oběhaly doktory a nestálo je to ani korunu.

0 0
možnosti
Foto

J91i64ř25í 29K35i92n97d25l

10. 10. 2017 12:11

Dcera na zájezdu v Izraeli dostala parádní chřipku a horečku. Na doporučení vedoucího zájezdu šla do veřejné lékárny, kde prodavačce vysvětlila, co je jí a ona ji za pár fufníků prodala penicilín.

0 0
možnosti
DP

Penicilin je na chřipku k ničemu....

1 0
možnosti
LP

Ano, žijeme v ráji, jakkoliv není dokonalý. Děkuji Vám.

3 0
možnosti
Foto

to ano a nejen co se zdravotnictví týče, bohužel Češi rádi remcají a myslí si, že "to by se na západě nestalo", ale asi by koukali co je na tom "západě" všecko možný.:-(:-)

2 0
možnosti

V podstatě o zdravotnictví v Anglii neslyším a nečtu nic jiného. Velmi smutné, protože tak, jak jste to napsala, to stejně funguje i u dětí.

6 0
možnosti
Foto

Nedivte se, socialistický zdravotnický systém (NHS), založený labouristou jménem Aneurin Bevan je pověstný. Nač socani šáhnou, to zmrví.

2 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik