Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Anglická televize aneb zlatej Soukup

Naše rodina se rozrostla, už jsme nebyli čtyři, ale bylo nás pět. Dva lidi, dva psi a televize. Důvodem ke koupi tohohle ďábelského přístroje byl fotbal.

Meba se rozhodl, že nutně potřebuje Sky sport, aby mohl koukat z pohodlí domova. Nahlas to neřekl, ale zkrátka už nemohl veřejně sledovat, jak Manchester United dostává každotýdenní nakládačku.

Platit osmdesát liber měsíčně za něco, co nepotřebujeme a bez čeho jsme žili sedm let mi přišlo jako vcelku slušná ptákovina, ale při počtu zápasů, které musel odkoukat v hospodě a s ohledem na neustále stoupající ceny piva, i má matematika stačila na to, aby mi došlo, že je to ekonomické pro obě strany a navíc by zůstal pěkně doma pod dohledem, takže jsem souhlasila.

Nechápu lidi, kteří stráví dny sledováním ptákovin jako jsou Přátelé, Teorie Velkýho Třesku nebo Jak jsem potkal vaší matku. Já tuhle koukací kulturu neuznávám. Koukám maximálně z okna nebo při úklidu koupelny na Výměnu manželek. S hlavou v záchodě mě uklidňuje, že nejsem největší bordelář pod sluncem a taky, že se Meba má, že mě má, protože jsem milá, skoro nekonflitkní a umím vařit. 

Filmy nemám ráda, protože u nich nemůžu mluvit a do kina chodím jen za trest nebo pokud jsem na dietě Meba mi podplatí velkým popcornem. 

Na začátku září jsem dala výpověď z práce a začala se naplno věnovat psaní, druhý den nám zapojili televizi. A věřili byste, kolik zábavných pořadů a imbecilů se najde v anglické televizi? Soukup na Barrandově je oproti nim slabej odvar. 

Půl hodinový pořad je proložen reklamami tak, aby zabral celou hodinu, což je ideální v případě, že máte zánět močáku a musíte chodit čůrat každých pět minut, protože to je přesně frekvence reklam na anglické televizi. Další kuriozitou je, že pokud dávají nějaký pořad na díly, vysílají všecky díly naráz, takže zatímco v Čechách sledujete každý den jiného Babicu v Prostřeno, tady máte všech pět dílů po sobě. Samozřejmě správně proložené reklamami, takže na to, aby jste věděli, kdo vyhraje, potřebujete asi jen sedm hodin.

Jako odpůrce televize jsem si nenašla moc programů, které by mě bavili. Ráno většinou dávali Čtyři v posteli. Pořad, který lákal názvem, ale bylo jasné, že k snídani nebudou pouštět žádnou větší divočinu, takže se vlastně jednalo jen o partičku vlastníků hotýlků, kteří si navzájem hodnotili ubytování. Většinou se našel nějakej ňouma s bílou rukavičkou, který zjistil, že je prach na lustru nebo zapomenutá fuska pod postelí a hned byl oheň na střeše. Pak začínal Dům pod kladivem, kde lidi kupovali nemovitosti na aukcích, zrekonstruovali je a s výdělkem ve výši ročního platu jí prodali. Snažila jsem se Mebu přesvědčit, že to taky zvládneme, ale řekl, že se zatím rozcházet nechce.

Nejsem plačka. Normálně mě rozbrečí maximálně to, když mi někdo v metru šlápne na nohu anebo když Patrick Swayze říká, že Baby nebude sedět v koutě, ale anglické charitativní nadace umí zacílit na srdíčko a každou reklamní pauzu proloží srdceryvným spotem. A to v časech, kdy na televizi koukají jen důchodci a já. Takže jsem pravidelně slzela a posílala libry na smutné oslíky, kteří s těžkými náklady a bez upravených kopýtek živoří někde v Asii, kočičky v útulku, chrty po psí dostizích, zvířata z cirkusů. Jen ty děcka, co chodí pět kilometrů pro vodu, mě nechávali v klidu. 

Závistí jsem plakala u pořadu Escape: Summer Sun popřípadě pro ty prachatější verze Winter Sun. Pořad ve kterém realiťák hledal zazobaným Anglánům domeček u moře.

“No, podívej, Angličani vilku ve Španělsku a my do Anglie pod stan!”, ryla jsem do Meby a náladu si spravovala u Zatčeni za hranicema. Uklidňovalo mě, že nejsem jenom já ten idiot, kterej se vždycky vydá na dovolenou, která je spojená s katastrofou. 

Přítomnost televize nám taky okořenila naše nudné londýnské večery.

“Jestli si myslíš, že si tam zapneš ty čutálisty, kteří stejně prohrajou, když na druhý programu mi dávaj Dinner date, tak to jsi teda na omylu.”, pravidelně deset minut po hádce jsme usnuli, takže televize hrála až do rána a já se probouzela s pocitem, že jsem prochlastala celou noc, i když jsem se, krom dvou flašek bílého, alkoholu ani nedotkla. 

Dyť to říkám celou dobu, moc pořadů na koukání tam nebylo, tak mi ani nebylo moc líto, když Meba po měsíci kabel odstřihl a šel na fotbal koukat zase do hospody. 

 

Autor: Kristýna Burgerová | pátek 18.10.2019 10:49 | karma článku: 46,48 | přečteno: 36573x
  • Další články autora

Kristýna Burgerová

Tak jsem se dočkala!

Dostat TEN prstýnek po osmi letech vztahu je jako dostat k osmnáctým narozeninám vysněnou barbínu s ohýbacími koleny.

21.12.2021 v 9:00 | Karma: 32,00 | Přečteno: 1330x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Jak jsem zatoužila podnikat - zase

Po obhlédnutí pracovního trhu, mě začaly opět jímat podnikatelské choutky. Přemýšlím, že možná než hledat si práci, by bylo lepší obnovit nějaký ten byznys.

27.10.2021 v 9:00 | Karma: 25,91 | Přečteno: 1149x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Móderní firemní kultůra

Už dorazila i do Čech. Po dvou měsících zabydlování se v Praze a obhlížení terénu = pospávání na gauči u Netflixu, jsem si řekla, že by bylo celkem fajn si najít práci.

20.10.2021 v 9:00 | Karma: 37,00 | Přečteno: 1932x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

To by se v Česku nestalo!

Myslela jsem si, že neexistuje nic horšího než anglická byrokracie. Myslela jsem si to pouze do té doby, než jsem se přestěhovala zpátky do Čech.

13.10.2021 v 9:00 | Karma: 44,31 | Přečteno: 10377x | Diskuse| Osobní

Kristýna Burgerová

Kdo z koho aneb návrat do rodné vlasti

Pětkrát za den mě někdo seřve a dvakrát šlápnu do psího výkalu. Návrat do Čech po 8 letech. Vždyť se toho zase tolik změnit nemohlo nebo ano?

8.10.2021 v 9:00 | Karma: 42,39 | Přečteno: 7093x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5257x
Autorka knihy Holka od Big Benu. Toho času kopající se do zadku na mateřské dovolené, kde v přímém přenosu vzniká druhá kniha Matka z Dejvic, která by měla vyjít v následujícím roce. 

 

Vzhledem k nénaročnému životu prvomatky  se může stát, že se její vydání posune na rok 2038.

 

 

 

Seznam rubrik